Què és el turisme responsable?

Torna a la portada

 

Qué és el turisme responsable?

El turisme és un fenomen relativament nou i, durant molts anys, el turisme va ser una història positiva que va donar bones oportunitats de treball i va donar una millor economia en comunitats petites. L'organització de turisme de UNWO OMT prediu que el turisme al món es duplicarà en els pròxims 20 anys i per 2030 el nombre d'arribades internacionals anuals rondarà els 1.800 milions. Hem guanyat més diners, el món s'ha tornat més accessible i molt més petit, pel que la nostra inclinació per viatjar ha crescut.

Però el turisme massiu desafortunadament no s'esborra a la mateixa velocitat que els nostres passos en les platges exòtiques. Les conseqüències per a moltes destinacions turístiques populars sovint han estat dolentes i algunes destinacions turístiques a Àsia, per exemple, han optat per tancar completament el turisme a causa de les devastadores conseqüències.

Respecte per la població, la cultura i el medi ambient.

El turisme responsable és un fenomen nou en la indústria de viatges i en sydensferiehuse.dk és la nostra principal tasca contribuir. El turisme responsable és el turisme que respecta la població i l'entorn local, se centra en la preservació dels bells entorns del món, la vida silvestre i la grandesa dels edificis històrics nacionals i el patrimoni cultural. És, per tant, un turisme que, al mateix temps, preserva la natura i el medi ambient alhora que beneficia la població local.
En sydensferiehuse.dk, només oferim cases de vacances a una distància còmoda del turisme de masses, i només cooperem amb els propietaris locals perquè puguem beneficiar els vilatans.

Sovint, les cases de vacances han estat en possessió de les famílies durant segles. La industrialització ha donat lloc al fet que l'agricultor català ja no hagi de tenir un grup més gran de persones ocupades per conrear el sòl. Per tant, diverses de les granges (masies) propietat de les generacions de cop i volta es van quedar buides. Alhora, diversos terratinents catalans van perdre els seus llocs de treball a l'agricultura, i la "emigració" que l'acompanya ha amenaçat de despoblar aquestes àrees, però amb l'acurada restauració de les cases, s'han conservat algunes boniques cases de camp i s'ha creat un turisme que ofereix vida i rotació a l'àrea local.

Un turisme local i suau que manté el patrimoni cultural i conserva les boniques cases.

El govern català ha recolzat aquesta renovació respectuosa i amorosa de les boniques cases de vacances, totes elles situades en un entorn molt pintoresc. L'objectiu és que la població en el futur, complementada amb el turisme, pugui continuar la vida dels països espanyols i preservar la major part possible de les llars històriques i culturals.

D'aquesta manera es garanteix el patrimoni cultural representat per la població rural catalana. Per assegurar que la restauració conserva el seu estil original, s'ha creat un sistema de certificació RCP i només es poden comercialitzar les cases amb aquest títol protegit, conegut a Espanya. Totes les cases rebudes per sydensferiehuse.dk. S'accepten RCP.

El turisme està contribuint en gran mesura al creixement, i el lent creixement turístic ha donat coratge a molts veïns per establir diferents llocs i activitats destinades als clients de la zona. Els Pirineus són una zona amb possibilitats pràcticament intactes tant a l'estiu com a l'hivern. A més, s'ha après del turisme massiu explosiu de la Costa Brava, que per desgràcia ha amenaçat el patrimoni nacional. Gran part dels ingressos del turisme a la costa de la Costa Brava no admeten el país, sinó inversors i hostalers estrangers. Sydensferiehuse.dk no vol donar suport a aquest turisme.

Sydens Feriehuse col·labora amb els propietaris d'habitatges locals i altres persones de la població local i ens complau contribuir a la preservació de la cultura catalana i els bells paisatges. Donem suport a les activitats locals informant als nostres clients i realitzant acords personalitzats que s'adaptin al tipus d'hostes que normalment lloguen les nostres cases.
Es tracta, doncs, d'un turisme viable, vist des d'un punt de vista econòmic i social, que no disminueix el valor del medi ambient ni de la cultura local.

Com pot ser, com a convidat, ser un turista responsable i contribuir a la preservació de la cultura local?

Com a turistes, ens agradaria experimentar llocs estranys, però també volem unes condicions adequades. Ho podem entendre. Recordeu, però, que com convidat viu en una altra cultura, amb altres condicions. El vostre wi-fi pot ser d'una qualitat diferent del que està acostumat, la pressió sobre l'aigua pot ser diferent i el matalàs pot no tenir les mateixes mesures que el vostre. Als Estats Units, per exemple, tenen llits molt grans, mentre que un llit doble a França poques vegades és més gran que 140 cm. Els insectes són més grans al sud i al camp hi pot haver mosques i vaques pasturant. Respecteu el vostre país amfitrió: viatgem després de tot per experimentar la diversitat.

Teniu unes vacances bones i responsables